Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de Tarragona



Portada > Notícies

Facultat de Turisme i Geografia



Llistat de notícies

La Facultat de Turisme i Geografia, institució acadèmica coordinadora de Tarragona i les Terres de l'Ebre al III Congrés Català de Cuina

19 de setembre de 2018 -

La degana Dra. Marta Nel·lo va fer una intervenció durant l’acte de presentació del III Congrés
Català de Cuina, que es va celebrar el passat 19 de setembre al Palau de la Generalitat de Catalunya, per explicar en què consistirà el paper de la Universitat Rovira i Virgili (URV), i concretament de la Facultat de Turisme i Geografia, com a institució acadèmica coordinadora de la comissió territorial de Tarragona i Terres de l’Ebre. El III Congrés Català de la Cuina es planteja com una oportunitat d’anàlisi i reflexió sobre el prestigi què ha esdevingut la cuina a Catalunya durant els últims 20 anys (des de la celebració del II Congrés), però, alhora, l’actual Congrés ha de respondre a la necessitat de consolidar aquesta fórmula d’èxit, millorar-la i garantir-la per a les properes dècades.
El certamen es planteja com un procés d’anàlisi durant tot l’any 2018, amb una metodologia
de reflexió i d’elaboració d’unes conclusions i recomanacions als actors i agents implicats
en la quàdruple hèlix de la innovació culinària: els cuiners, les institucions de formació i de
recerca, les administracions i la societat. Es pretén aconseguir la mobilització del major nombre
d’actors dels territoris de Catalunya, directament implicats en les activitats socials i econòmiques al voltant de la cuina catalana, durant un període prou ampli (tot l’any 2018) per permetre la màxima participació, i poder extrapolar les conclusions d’aquestes aportacions i
discussions a les activitats de les administracions i del propi funcionament de l’economia i de
les activitats socials i, finalment, posar a disposició de la societat un millor coneixement del fet
culinari actual.
Aquest congrés és una iniciativa de la Fundació “Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica” i el “Campus de l’Alimentació” (Universitat de Barcelona), entitats que en son
organitzadores conjuntament amb les següents universitats: Universitat de Lleida, Universitat
de Vic, Universitat de Girona, i Universitat Rovira i Virgili.


Informació